Implantatbehandling

Diagnostikk og planlegging av behandlingen blir gjort nøyaktig og er de to viktigste faktorene til et vellyket behandling . Vi bruker kun det nyeste utstyret og kirurgiske teknikker når vi utfører behandlingen på våre pasienter. De må gå gjennom en grundig undersøkelse der det blir blant annet tatt CT bilder (tredimensjonale bilder) av områdene som er relevant til denne type behandling. Våre spesialister lager en tredimensjonal modell av pasientens kjeveben basert på bildene som blir tatt, og videre lage en rekonstruksjon av hvor og hvordan implantatene kan settes inn. Rekonstrueringen viser også hvordan resultatet vil se ut med de ferdige kronene på plass.

 

 

Teknologien vi bruker gir muligheten til våre dyktige kirurger å analysere pasientens kjeveben i ulike dimensjoner som i dybde, bredde og lengde. Dette fører til en helt nøyaktig plassering av korrekt type implantat på det best tenkelige stedet.

Teknikken vi bruker optimaliserer kvaliteten og holdbarheten på behandlingen og minimaliserer også faren for komplikasjoner, som for eksempel hvis kroppen frastøter implantatet og hvis kjevens naturlige form skades under inngrepet.

 

 

 

 

Behandlingen med implantater er skånsom, trygg og effektiv. Med denne moderne metoden blir resultatet nærmest perfekt på alle måter – mekanisk, medisinsk og estetisk. Noen år tilbake var den eneste måten å dekke hull på i tanngarden ved å åpne sette på broer over de manglende tennene. I dag finnes det flere alternativer i forskjellige prisklasser til en slik type behandling. Behandlingen har også lengre holdbarhet og gir et bedre medisinsk resultat.

Hva slags metode er best på å erstatte tapte tenner? Økonomisk basert finnes det ikke et konkret svar på hva som gir best resultat av å sette inn en bro eller implantat. Det er også avhengig av om pasienten har tilstrekkelig med kjeveben. For en yngre pasient, som mest sannsynlig må skifte en bro både to og tre gagner i løpet av sitt liv, er svaret på hva slags behandling som er best veldig klart. Selve implantatbehandlingen har en høyere engangskostnad, men ved å velge implantater som en løsning er det likevel mer gunstig økonomisk sett hvis man tenker langsiktig. Dette er fordi implantatbehandlingen kun gjøres én gang, og pasienten behøver ikke å bekymre seg for flere små fremtidige økonomiske utlegg etter at behandlingen er ferdig. Dagens teknologi gir bedre utstyr og større, ikke minst mer erfaring med slike behandlinger, som igjen resulterer til at flere velger implantatbehandling. Gjennom årene har holdbarheten på behandlingen gått ekstremt opp til å kunne kalle det „livstid”. Pasienter som har valgt den type behandling har etter 10 år i større grad vært svært fornøyd med resultatet sammenlignet med pasienter som velger diverse løsninger med bro, viser nyere studier.

Kronen på implantatet ser helt lik ut som en naturlig tannkrone. I flere tilfeller velger pasienten en kunstig krone som ser bedre ut og passer sammen de andre tennene for et naturlig og feilfritt utseende.

Undersøkelser viser at tennene får et kjapt blikk under de første sekundene av et møte. Ved å ha jevne, fine og normalt stelte tenner blir et inntrykk på at du er respektabel og har god kontroll på seg selv og sine selvstendigheter. Nå har alle uheldige eller de som har vært dårlig med sin egen tannhelse muligheten til å bli oppfattet på en slik måte uten at det skal koste så mye.

Lavere kostnader og et „enklere inngrep” gjør at fortsatt mange velger å gå for broløsninger for å erstatte manglende tenner. Moderne tannhelse er fokusert på å bevare friske tenner så langt det er mulig, og forståelsen øker derfor for implantatbehandling, som blir sett på som et bedre behandlingsform enn diverse broløsninger, dette fordi man må ødelegge to eller flere friske tenner ved at de behandles når man setter inn en bro for at broen skal kunne festes.

Innsetningen av selve implantatet er en ganske enkel prosedyre i utgangspunktet. Dette gjelder særlig hvis det kun handler om én tann som mangler. Diagnoseberegninger av et standard panoramisk røntgenbilde er det første som blir gjort. Dersom det er en mulighet for å sette inn implantater, går man inn i detaljer og videre diagnostisering av kjevebenet blir gjort ved hjelp av CT-bilder. Disse bildene er tredimensjonale som gjør det mulig for våre kirurger å finne ut av hvor det er best å sette inn selve implantatet, og hva slags størrelse/type implantat skal benyttes. Det tar mellom 20 til 40 minutter for våre kirurger å sette inn et vanlig implantat. Skruen settes inn i kjevebenet og har en lengde på mellom åtte til femten millimeter. Røntgenbilde blir tatt for å undersøke implantatet når det er på plass, slik at man får sett at det er satt inn riktig etter planen. Det er kun noen enkle små sting som gjennomføres for å lukke såret. Om implantatet gjøres på de fremste tennene, vil pasienten så satt inn midlertidige tenner slik at man fortsatt kan snakke normalt og smile!

Selve inngrepet er smertefritt. Pasienten vil få smertestillende tabletter etter to til tre timer etter inngrepet når effekten fra bedøvelsen går ut av kroppen. Tablettene tas i henhold til nivået på smertene som oppstår.

Kroppen trenger to til seks måneder til å få satt inn titaniumkruven på plass i kjevebeinet. Prosessen skjer ved at den naturlige beinmassen vokser rundt og i selve implantatet. Kirurgen vil se igjen pasienten etter denne „healingsperioden”, og sette på helningshette som vil føre til at tannkjøttet gror normalt inn til den endelige kronen. Etter dette vil kroppen igjen behøve 20-25 dager før den endelige kronen settes på. Regelen går ut på: Desto mer stabilt selve implantatet sitter, desto mer stabilt (og derfor bedre) vil den endelige kronen bli.

Dersom pasienten har redusert beinmasse, eller dårlig kvalitet på eksisterende kjeveben finnes det to metoder å dette kan gjøres bedre:

 • Innsetting av kunstig beinmasse (biogas) som går sammen med pasientens egne ben, og resulterer til at kjevebenet blir sterkere og større
 • Transplantasjon av egen beinmasse

 

Manglende tenner som ikke blir erstattet kan føre til:

 • Tydeliggjøring av aldringstegn (Hengende ansikt)
 • Flere markerte rynker rundt kjevepartiet.
 • Kortere distanse mellom nese og kinn som påvirker ansiktet og et kunstig trekk.
 • Problemer med å tygge mat.
 • Fordøyelsesproblemer som er resultatet av å tygge maten feil
 • Tiltakende redusering av beinmasse i både øvre og nedre kjeveben som resulterer av for liten motstand.

 

Dette kan oppnås ved å benytte seg av implantater:

 • Løsninger som er 100 prosent naturtro.
 • Gi et mer naturlig ansiktsuttrykk
 • Redusere tap av kjeveben.
 • Få en mer komfortabel og konkret tygging av mat.
 • Stabile proteser.
 • Økt livskvalitet.

 

Følg oss på Instagram

Facebook
Instagram