Smertefri behandling

Flere har sikkert hatt dårlig opplevelse og erfaring fra tidligere tannlegebesøk, og derfor er redd for smerter. Tannlegeskrekk er mer vanlig enn hva man tror. De som sliter med dette blir tatt ekstra godt vare på. Vårt hovedfokus er at pasienten føler seg behagelig og trygg. Dette skal ikke være en ubehagelig opplevelse. Med moderne tannlegebehandling og materialer er behandlingen smertefri! Nyere teknikker og teknologi, ikke minst kunnskap, gjør det lettere for tannlegen og behageligere for pasienten. Det blir gjort mindre inngrep og boring samt medikasjon (bedøvelse) vil sikre deg en god smertefri behandling! Har du noen spørsmål angående dette, vil vi gjerne at du tar kontakt. Du får den optimale individuell oppfølgingen hele veien – det står vi for.

 

 

INDEXMEDICA ble etablert for å gi våre pasienter en god opplevelse og det beste resultat, slik at alle kan gå ut av vår klinikk smilende og være fornøyd.

Vårt medisinske team er høyt kvalifiserte og har lang erfaring med pasienter fra forskjellige land.

 

 

 

 

Conscious sedation – Sedasjon

Våken sedering / sedasjon også kjent som avslappende tannbehandling (relaxation dentistry på engelsk) er en kombinasjon av medisiner som hjelper deg å avslappe og garanterer en smertefri behandling. Man oppnår en tilstand av dyp avslaping og blir kvitt tannlegeskrekk.

Inngrepet utføres av utdannet anestesilegen som jobber i lag med sykepleieren. I motsetning til narkose da pasienten er helt bevistløs og sover under våken sedering kan pasienten respondere på fysisk stimulering og/eller tiltale samt puste på egen hånd.
Siden kommunikasjon er nøkkel til vellykket samspill mellom tannlegen og pasient, passer våken sedering perfekt for pasienter som lider av sterk tannlegeskrekk.
En stor fordel ved våken sidering er at man føler at inngrepet varer i noen minutter, mens i virkelighet kan man sitte i tannlegestolen for flere timer. Derfor i tilfelle av f.eks. omfattende kirurgiske inngreper som krever flere visiter, kan våken sedering redusere behandlingstid samt garantere maksimalt komfort og trygghet.

Våken sedasjon anbefales for pasienter som:

  • lider av sterk tannlegeskrekk
  • har redsel basert på tidligere negativ erfaring av tannbehandling
  • har kontraindikasjon po lokalanestesi eller opplever at lokalanestesi ikke virker tilfredsstillende
  • har en sterk brekningsrefleks
  • har svært følsomme tenner
  • trenger behandling i flere kvadranter, visse oralkirurgiske inngrep osv.

 

Det et svært viktig å ha en ansvarlig voksen person til stede som skal passe på pasienter og følge dem hjem når de går ut fra klinikken etter sedasjon.
Det tas også en blodprøve før medikament skal angis.

Følg oss på Instagram

Facebook
Instagram