Digital dentistry

Digital tannbehandling med CEREC – scanneren.

Tannbehandling går digital med den nyeste CEREC – Scanneren av Dentsply Sirona. Med dette utstyret kan vi tylby deg ekstremt presis og komfortabel protetisk behandling (full – keramiske skallfasetter, kroner, broer og delkroner, kroner og broer på implantater).
I stedet for avtrykk skannes tenner og sendes til laboratoriet ila få sekunder.

De viktigste fordelene med CEREC – Skanneren:

  • veldig presis behandling, kroner passer perfekt
  • mye mere komfortabel behandling i forhold til tradisjonell avstøpning
  • behandling mulig for pasienter som ikke tåler tradisjonell avstøpning

 

Teknologien går fremover og den intraorale skanneren er en revolusjon innen odontologi. Denne innovative enheten lar oss få et virtuelt bildet av munnen på skjermen på noen få sekunder. I løpet av et sekund kan skanneren fange flere tusen bilder og skape et fargerikt 3D bilde fra innsiden av munnen som vises på skjermen. Skanneren fanger rundt 3,5 millioner punkter for hver tannbue og tar bilder som viser tannen fra alle sider. Detter er et veldig presis bilde hvor vi kan se f.eks. anatomiske struktur av tenner, tannkjøtt, form på tenner, hullrom eller malokklusjon(feilbit).

Den intraorale skanneren brukes f.eks i implantologi og protesediagnostikk.Det kan brukes også til å kommunisere med pasienten, fordi bildet vi får pasienten ser på skjermen. På grunnlag av en inntraoral skanning, det vil si en virtuel eller digital inntrykk kan vi analysere tennenes tilstand, oppdage problemer og plannlege protesearbeid med mye større presisjon.

Skanning av tennene er en moderne og behagelig behandlingsmetode. Det øker effektiviteten av arbeidet, påvirker pasientens bekvemmelighet, komfort og positiv tilfredshet. For tannleger er det en enklere metode hvor rett etter skanning av behandlingsområdet kan legen kontakte laboratoriet og finne ut om skanning er tatt riktig eller om noe må rettes opp som kan gjøres med en gang. Når det gjelder tradisjonell avtrykk, først må laboratorie få avtrykksmodell og da kan de vurdere om det er noe som skal rettes. Det skaper unødvendige besøk hos tannlegen og kaster bort både pasientens og legens tid som kan tilbringes med familien eller venner. CEREC-skanneren er den nye arbeidsestetikk som gir høyere kvalitet, tidsbesparelse og større sikkerhet. Med CEREC- skanneren er det lettere å finne den riktige okklusjon og kontaktpunktene som ved vanskelige og stor protetiskarbeid kan være til stor hjelp og nye sementerte tenner trenger ikke alltid korrigering, de passer perfekt.

Hos Indexmedica bruker vi CEREC Primescan skanneren av Dentsply Sirona. Det er en av de mest moderne enhetene av denne typen som er tilgjengelige på markedet, som sikrer utmerket bildekvalitet. 3D bilder som er synlige på skjermen vises i sanntid
i naturlige farger.

Følg oss på Instagram

Facebook
Instagram