December 2019

Etter 20 års forfall på mine tenner tok jeg endelig mot til meg og fant Indexmedica tannklinikk på nettet.
Jeg sendte en Mail på Norsk ned til klinikken og fikk raskt svar tilbake på norsk.
Jeg ble enig med klinikken om at jeg setter av en arbeidsuke og bestiller flybilletter for dette. Jeg reiser nedover på Søndag kveld og på flyplassen står en hyggelig sjåfør og venter på meg når jeg kommer ut av flyplassen. Han kjører meg til det flotte hotellet Til klinikken. Her får jeg meg en god natt søvn, spiser en flott frokost og bestiller taxi for å reise til klinikken. Her blir jeg møtt av noen veldig hyggelige damer som tilbyr meg kaffe mens jeg fyller ut papirene. Så går turen inn i tannlegestolen for å få greie på hvor ille det står til med tennene mine. Denne undersøkelsen er HELT smertefri. Kun bruk av speile for å se hva som må gjøres. Så går turen inn til 3D røntgen for så å ta turen inn til tannlegen igjen. Når undersøkelsen er utført blir jeg henvist ut i resepsjonen for å vente på en behandlingsplan. Denne er klar etter 30min. Jeg får en grundige gjennomgang av denne og vi blir enige om at jeg ønsker å følge denne planen. Etter dette blir jeg ventende ca 1time, før behandlingen settes igang. Dette starter med full rensk av alle tennene med sandblåsing og fjerning av tannsten, så venter jeg en time til etter dette før det settes igang rotfylling av 4 stk fortenner. Dette var dag en. Helt smertefri behandling. Sånn går hele uken med flere behandlinger hver dag. Og tilnærmet helt smertefri behandling, bare ved bruk av lokalbedøvelse. Til å med da de setter lokalbedøvelse er dette smertefritt. i løpet av 5 dager har jeg fått rotfyll 7 tenner slik at disse er klare for porselenskroner, byttet 2 stk fyllinger, satt inn et implantat og trekt 3 tenner. Min opplevelse av denne klinikken er at det er veldig profesjonelt, de får utrettet veldig mye på den perioden man er der.
Jeg skal ned to perioder til av 5 og 7dager og etter dette vil jeg ha fått satt inn 7stk porselenskroner, 6 stk porselensinnlegg og 1 ny tann på implantat.
Jeg tørr ikke å tenke på hvor lang tid dette ville tatt hjemme i Norge.
Jeg kan sterkt anbefale indexmedica til alle. Dette har vært en veldig bra opplevelse.
Om jeg skal trekke frem noe negativt, må det være at norske tannleger føler seg truet av utenlandske tannleger og kan være vanskelige hvis du skal bruke de norske igjen.
Jeg kommer til å fly til Krakow og ta min årlige kontroll der heretter.